Békamentés 2020 - Extra

2020/02/15. - írta: Németh András

Ez, csak három lehetőség, de szakvezetett tanösvénysétától, a pusztai lovaskocsikázáson át az éjszaki és nappali vezetett túrákig csillagász bemutatóig sok mindenre nyitottak vagyunk (szállást (márciusban csak) hétköznapokon a Tápió Közalapítvány Ifjúsági Szállásán tudunk biztosítani). 
Segítünk felfedezni a környék nevezetességéit is, ha más nem a megfelelő kontakt személy megadásával (pl.: Blaskovich Múzeum és Pannon Magbank Tápiószele).

Ráadásul ezen egyéb extra porgramjaink nem csak márciusban hanem egész évben elérhetőek!

Szólj hozzá!

Bejelentkezés 2020

2020/01/31. - írta: Németh András

Kedves Érdeklődők!

2020-tól változtatunk a békamentés bejelentkezési módszertanán. Nagyobb szerepet kapnak a napi mentésvezetők. És eltérünk attól a szokásunktól hogy úgy jelentkeznek be csoportok hogy még nem ismert a mentést aznap vezető kolléga személye.

A bejelentkezés kizárólag a farmosibekamentok@gmail.com címen lehetséges 2020.02.10. 0:00-tól.

FIGYELEM! A bejelentkezés a csoportoknak lezárult 2020.02.14-én 20:30-kor, ugyanis a foglalható napok elfogytak. Amennyiben lesz üresedés vagy mentésvezetői kapacitás bővülés akkor arról a Farmosi békamentők facebook oldalon fogunk beszámolni. A bejelentést követően aki elsőnek lecsap azé a lehetőség. Köszönjük.

A bejelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, bizonyosan csak azokra a napokra tudunk nyilvános mentést biztosítani amely a naptárban erre a célra meg van jelölve.

Amennyiben Ön ettől eltérő napon szeretne mentésen részt venni arról is írhat a fenti címre, viszont amennyiben nem fogunk megfelelő embert találni úgy a mentést nem tudjuk biztosítani.

A mentés továbbra is ingyenes, viszont ezért mindösszesen kizárólag a mentésen való fizikai részvételt biztosítjuk. Minden egyéb szakmai tudásmegosztás, tanösvény és egyéb látnivaló megtekintés, további programok igénybevétele egyéni elbírálás alá esik.

A mentés a szokott módon és időszakban (reggeli órák, indulás farmosi vasútállomás 311-es úti átjárójától néhány tucat méterre a kerítésnél) (erről tájékozódjon a korábbi blogbejegyzésekben)

Tovább
Szólj hozzá!

Újra szép lesz!

2019/03/06. - írta: Németh András

A múlt heti  farmosi nádastűz első sokkja után több pozitív megkeresést kaptunk, melyben magánszemélyek, cégek érdeklődtek, hogyan segíthetnének az elpusztult  Kékbegy tanösvény újjáépítésében. Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek szívügye ez a kedves kirándulóhely, és ilyen sokan akarnak segíteni.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a helyi természetvédelmi szervezetekkel együttműködve kampányt indítunk a pallósor újjáépítésére, melyben minden beérkező összeget a Kékbegy tanösvény felújítására fordítunk. A pénzadományokat egy helyi civil szervezet, a Tápió Természetvédelmi Egyesület számláján gyűjtjük a gyorsabb ügyintézés végett.  Kérjük, az utalás közleményében tüntessék fel a "pallósor" szót. Az adományozók nevét feltüntetjük honlapunkon és az újjáépített tanösvény pallóin. Amennyiben névtelenek szeretnének maradni, kérjük a közleménybe még írják be az "anonim" szót.

Intézmények, cégek és egyéb szervezetek részére adományozási szerződést is ki tudunk állítani, melyet az adólevonásnál is tudnak érvényesíteni. Aki pedig  faanyaggal, vagy egyéb természetbeni támogatással segítene, kérjük keressen minket a 06-30-236-8351-es számon!

Megköszönve a sok pozitív megkeresést:

Németh András, Tápió Természetvédelmi Egyesület

Antalicz Csaba, Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány

Vidra Tamás, a Duna-Ipoly Nemzeti Park IgazgatóságCímkék: békamentés
Szólj hozzá!