Békamentés 2019

2017/01/31. - írta: Németh András

Avagy semmi sem változik... Csak az év meg néha az emilcím...

A kerítés elkészültét követően az eddigiekhez hasonlóan lehetőséget biztosítunk a mentésben történő részvételre is. A jelentkezés előtt feltétlen olvassák/olvassátok el a GyakranIsmételKérdéseket  és az Alapinformációkat.

A továbbra pedig csak akkor bökjön ha érdekli hogy hogyan zajlott évekkel ezelőtt, mert mostanra (2023) már nem egészen így zajlik :D

A bejelentkezés menete a csoportok és az egyéni jelentkezők esetében különböző (itt is szeretném felhívni a figyelmet hogy amennyiben az időjárás engedi (nincs hó és fagy), minden (azaz minden) nap van mentés, valamint a "betelt" általában csak csoportokra vonatkozik, javasolt a google táblázat jobb felső sarkában a "napló" és a "hónap" nézet közt váltogatni)

  • Csoportok (oktatási és egyéb intézmények, 10 főnél többel érkező baráti társaságos és egyéb szervezetek):
      • A bejelentkezés kötelező! 
      • Fontos alapszabály hogy egy Intézmény csak 1 napot foglalhat le előre, ez alól egy esetben van kivétel, ha a kiszemelt nap 5 munkanapon belülre esik (magyarán alapesetben ha hétfőn látjuk hogy a következő hétfő üres arra be lehet jelentkezni bárkinek).
      • A csoport olyan napra tud bejelentkezni amelyre még nem került ki a "betelt" felirat (tehát az üres napok, illetve olyan napok amikor már van beírva csoport de annak létszáma lehetővé teszi a csoport érkezését, egy napon max 30-40 főnyi csoportot tudunk kezelni). Zárt napokra, illetve egyéni jelentkezők részére fenntartott napokon csoportok jelentkezését nem tudjuk fogadni.
      • Jelentkezni Németh Andrásnál lehet (e-mail: nemetha@dinpi.hu (0-24), tel: +36-30/236-8351 (hétköznap normál munkaidőben))
      • Amennyiben a csoport nem tud jönni, kérjük haladéktalanul jelezni, hogy időben szabaddá tudjuk tenni a napot más intézmények részére!
      • Amennyiben extra figyelmet/törődést/kezelést igényel a csoport azt jelezzük!
  • Egyéni jelentkezők (családok, autónyi baráti társaságok):
      • A bejelentkezés nem kötelező, de megköszönjük
      • Egyéni jelentkezők bármelyik napon jöhetnek (kivétel "zárt napok"), tehát olyan napokon is amikorra a csoportok részére kikerült a betelt felirat
      • De amennyiben van mód rá akkor kérjük olyan napok kiválasztását amikor nincsenek olyan sokan
      • Jelentkezni Németh Andrásnál lehet (e-mail: nemetha@dinpi.hu (0-24), tel: +36-30/236-8351 (hétköznap normál munkaidőben))
    • Családi Nap 2019. ???? (sajna még mi sem tudunk semmit). (családok, családnak látszó mindenféle egyéb csoportosulások, anyakönyvi kivonatot nem kérünk :D, jöjjön mindeni ez egy nagy buli, sok ember, sok élmény, és jó esetben béka is akad):
    • 2019-ben is elérhető a KIKELET csomag ajánlatunk ahol a békamentés mellé egyéb tartalmas programok kérhetőek, sőt a Tápió Közalapítvány közeli szállását igénybe véve, akár több napos kirándulás is tehető vidékünkön. Nézzék meg, érdemes!

Fontos! A mentés kezdési időpontja, valamint a mentést vezető pontos elérhetősége és telefonszáma a mentési napot megelőző 2-3 nappal kikerül a táblázatba, kérjük figyelni. Csoportok esetében kérjük egyeztetni az érkezést!

A bejelentkezéskor kérjük megadni az Intézmény nevét, valamint egy kontakt személyt elérhetőséggel egyetemben (lehetőleg mobilszám)!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az állatok mozgása erősen időjárásfüggő, fagy esetében valamint hosszabb szárazság esetében teljesen meg is állhatnak!

A naptár alatt néhány, az életből merített segítség :D

 

  • Ha a naptárban nem látunk semmit akkor az is lehet hogy még csak január van, lapozzunk el márciusig, érdemes :)
  • Amelyik nap üres, az üres. Tehát lehet rá jelentkezni. Mi minden nap kint vagyunk (kivéve rendkívüli hideg és hó esetén) ha van csoport/jelentkező beírva, ha nincs (március 15-én, húsvét hétfőn és karácsonykor is feltéve ha ez utóbbi is éppen tavasszal a mentési időszakban van).
  • 5 munkanapon belüli foglalási kiskapu csoportok részére: mivel idén van egy szabályuk (egy intézmény egy nap) amit megértünk hogy néha elég drasztikus, ezért alkottunk kiskaput: amennyiben egy intézmény már be van jelentkezve az egy napjára, de lát még olyan napot ahova csoport nem jelentkezett be és az 5 munkanapnál közelebb van akkor lehetséges erre a napra is jelentkezni (ilyen nincs sok mert általában tele van a táblázat, de érdemes gyakran böngészni mert az elvi lehetősége megvan hogy pl egy ovi lemond egy esősnek ígérkező napot 2-3 nappal korábban, és arra a napra akár rá lehet rabolni)
  • Április második felére már ne nagyon jelentkezzen senki, mert addigra akár le is csenghet a vonulás. Ezt majd április elején fogjuk látni.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekamentok.blog.hu/api/trackback/id/tr412171488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh András 2017.02.07. 15:35:29

Tisztelt jelentkezők! Mivel szeretek nagyon segítőkész lenni és sokan kérdezik hogy mikor kezdődik és mikor végződik az adott napon a békamentés ezért a tavalyi alkalmakból megnéztem az átlagot.

33 alkalommal volt megadva kezdési időpont: átlag 8:55:43 másodpercre jött ki, minimum érték: 7:30 maximum érték: 9:45
35 alkalommal volt megadva befejezési időpont: átlag 11:33:00 másodpercre jött ki, minimum érték: 9:30 maximum érték: 13:30

Persze azontúl hogy ez egy (jó?) poén, azon túl azért az a mérvadó ami le van írva a GyakranIsmételtKérdésekben és az Alapinformációkban amit ugye már mindenki elolvasott...

Németh András 2017.02.17. 01:04:10

Kicsit súgok a szemfüleseknek. Szóval a naptárat a csoporoknak úgy érdemes nézni hogyha be van írva hogy 22. Szerda betelt majd következik hogy 24. Péntek betelt akkor ott el van rejtve egy töküres csütörtök ;)
Szóval ne mondjunk egyből csütörtököt hanem olvassuk el a szöveget ott igen sok hasznos info le van írva.
A másik a normál munkaidő jelentése. Nem nem három műszakban és nem is a 24-48 órás munkarendre gondoltam ;) De cserébe hála égnek sokat vagyok terepen szóval az emil a nyerő...
És hogy teszteljem mennyire olvasott amit írok. Aki előnek küld nekem emilt azzal a megszólítással hogy "Kedves András ennyertemazolvasoversenytesvaromameglepimet!" annak komolyan kitalalok valami igen aprocska meglepit...

Németh András 2017.03.14. 15:29:32

Szóval 13-án befutott az első, és 14-én a második emilüzenet amiben látom hogy végigolvasták az egész oldalt :D

Hát hogy őszinte legyek nem egészen örülök hogy majd egy hónap kellett ehhez az eredményhez, de annak igen hogy (legalább) ketten végigolvasták azt amit írtam...

A meglepit pedig még megálmodom az első helyezetnek :P

Balázs Bozoki 2017.03.14. 21:38:18

Kedves Márciusi ifjak!
A békamentés holnap 9:30-kor kezdődik. A Farmosi vasútállomáson találkozunk. Szeretettel hívok mindenkit aki az ünnepnapot szeretné tartalmasan tölteni. Bővebb információkért a 06 20 572 8280 telefonszámon lehet keresni holnap fél8-tól, illetve a facebook üzenetekre még ma este válaszolok.
süti beállítások módosítása